Wat is schimmel

 

Schimmelgroei komt met name voor op plaatsen waar van natuurlijke ventilatie geen sprake is. Daarnaast is een hoog vochtgehalte een uitstekend klimaat voor de groei van schimmels. Met regelmaat is het dan ook zo dat daar waar de schimmel zich manifesteert er sprake is van een lekkage(vocht overlast).

Echter wordt deze pas opgemerkt als het eigenlijk al te laat is. De lekkage heeft er dan voor gezorgd dat het oppervlak met schimmelgroei al reeds verzadigd is met vocht.

De schimmel krijgt kans om te ontstaan en zal naarmate de tijd vordert in hoog tempo zich vermeerderen en uitgroeien tot grote schimmelplekken en zwam.

Schimmel is goed te behandelen en te herstellen. Echter is enkel het verwijderen van schimmel niet voldoende maar zal de bron van de schimmelgroei achterhaald moeten worden om de schimmelgroei voorgoed te stoppen.

Daar kan SchimmelVrij Nederland u bij helpen. Het verwijderen van schimmels en overmatig vocht in u huis daarmee kunt u geld besparen. U gaat minder stookkosten betalen.

 

Het verwijderen van schimmel

 

De meeste vochtproblemen worden veroorzaakt door grondwater dat opstijgt in de muren (optrekkend vocht/dauwpunt), water dat door de muur heen dringt (doorslaand vocht) en / of slechte ventilatie (condensatie). Het vocht verzamelt zich in de muren en veroorzaakt lelijke plekken en heeft ongezonde gevolgen zoals schimmel.

De meeste traditionele vochtbestrijdingsmethodes verwijderen het vocht niet, maar bedekken of blokkeren het vocht in de muur door een barrière tussen de muur en het vocht. Dit kan enige tijd werken, maar vroeg of laat verschijnt het vocht weer op andere plaatsen.

Schimmelbestrijding is een lastig en ingrijpend karwei. Het vereist vakmanschap en voordat de schimmelbestrijding plaatsvindt, moeten bijvoorbeeld eerst al het aangetaste hout en de zwamresten verwijderd worden. Onze professionals weten precies hoe dit in zijn werk gaat en zijn u graag van dienst.

SchimmelVrij werkt met producten van Alron. Alron is een vloeistof met al 40 jaar ervaring, Alron heeft een compleet nieuw programma ontwikkeld voor geur-,vocht-, schimmel- en brandsanering, verwijdering of herstel. Alle producten zijn in overeenstemming met de verordening en richtlijnen van het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) voor biociden. Alron's producten laten geen gevaarlijke resten achter na toepassing ervan zijn restproducten alleen maar kleine hoeveelheden zuurstof en water; deze restproducten zijn normaliter al vóór de toepassing in de omgeving aanwezig. SchimmelVrij is de officiële distributeur van Alron producten in de BENELUX.

 

Vocht en schimmel in huis.

 

Schimmels zijn meestal geen probleem binnenshuis, tenzij schimmelsporen op een natte of vochtige plek landen en beginnen te groeien.
Schimmels maken deel uit van de natuurlijke omgeving. Buitenshuis spelen schimmels een rol in de natuur door het afbreken van dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren en dode bomen, maar binnenshuis moet schimmelgroei worden vermeden.

Schimmels reproduceren door middel van kleine sporen; de sporen zijn onzichtbaar voor het blote oog en zweven door buiten- en binnenlucht.
Schimmel kan binnenshuis beginnen te groeien wanneer schimmelsporen op natte oppervlakken landen.

Er zijn veel soorten schimmels en geen ervan groeit zonder water of vocht.

 Het is onmogelijk om alle schimmels en schimmelsporen binnenshuis kwijt te raken; sommige schimmelsporen worden zwevend door de lucht gevonden en in huisstof. De schimmelsporen groeien niet als er geen vocht aanwezig is. Schimmelgroei binnenshuis kan en moet worden voorkomen door vocht binnenshuis te beheersen. Als er schimmelgroei in uw huis is, moet u de schimmel opruimen en het waterprobleem oplossen.

Als u de schimmel schoonmaakt, maar het waterprobleem niet oplost, komt het schimmelprobleem waarschijnlijk terug.